Aankomend concert

Requiem - Maurice Duruflé

za 10 oktober 2020
Citykerk Het Steiger, hoofdingang: Hang, Rotterdam-Centrum
Aanvang: 20.00 uur (kerk open 19.30 uur) Entreekaart/ticket: € 20,- p.p.
Bestel Kaarten

Concerten

NAJAARSCONCERT 2020

Citykerk Het Steiger, hoofdingang Hang, Rotterdam-Centrum.

Het Rotterdams Barok Ensemble heeft na de vakantie de draad weer opgepakt en geeft op 10 oktober a.s. weer een concert. We doen dat met een beperkter programma dan gebruikelijk – zoals we ook bij andere concerten meer zien – en zullen maatregelen nemen zodat iedereen veilig van het concert kan genieten.

Programma en kaartverkoop
Het RBE gaat een nieuwe versie uitvoeren van het Requiem van Duruflé in een bewerking van bandoneonist Martin de Ruiter, artistiek leider van het Septeto Capital. Reeds in 2011 maakt de Ruiter een succesvolle bewerking van het Requiem van Fauré. De orkestratie van Fauré zette hij in een bezetting waarbij bandoneon, strijkersensemble en piano het koor begeleiden. Nu gaat de Ruiter de uitdaging aan om ditzelfde te doen bij het Requiem van Duruflé. Een bijzonder project dat op 10 oktober te horen zal zijn in Citykerk Het Steiger in Rotterdam centrum door het Rotterdams Barok Ensemble o.l.v. Benjamin Bakker. Met begeleiding van Septeto Capital.

http://www.martinderuiter.com/

Corona maatregelen:
Bij het concert zullen wij ons houden aan de geldende richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat er voldoende ruimte is voor zowel het publiek als het koor en orkest om de 1,5 meter afstand te kunnen respecteren. Om die reden zal er ook een beperkt aantal kaarten verkocht worden. Ook zullen wij zorgen dat de ruimte vooraf goed gelucht is.
Bij aankomst zal iedereen gevraagd worden naar de gezondheid. Blijf thuis als u symptomen heeft of in contact bent gekomen met iemand die deze vertoont. Blijf ook thuis als de symptomen licht zijn.  
Print de ticket(s) uit of download deze op je mobiele telefoon.
Houd de e-mail in de gaten voor de richtlijnen, protocollen en eventuele wijziging hiervan.
Kom op tijd maar niet eerder dan 20 minuten voor aanvang van het concert. Door de extra maatregelen kan het wat langer duren voordat u de zaal kan betreden.
Wanneer u met meerdere personen komt, kom niet afzonderlijk van elkaar, maar wacht even tot u met z’n allen naar binnen kan.
Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en de medewerkers.
Desinfecteer bij binnenkomst van de zaal altijd de handen.
Zorg ervoor dat de verspreiding van eventuele ziektekiemen tot een minimum wordt beperkt. En blijf niezen, hoesten en kuchen in je elleboog.
Tijdens het concert is er geen pauze en kunnen wij helaas geen koffie of thee serveren. De toiletten zijn alleen voor nood toegankelijk

Wilt u op de hoogte blijven van onze concerten schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief op de Welkom pagina [Home] van deze site.

Hieronder worden muziekfragmenten en affiches van het eerstvolgende concert (links) en van voorgaande concertprogramma’s weergegeven.
Door op de film-links onderaan op deze pagina of op de homepagina rechts onderaan op de YouTube link te klikken, krijgt u fragmenten uit eerdere concerten te horen.