Concerten

NAJAARSCONCERT 2020

Pelgrimvaderskerk Rotterdam-Delfshaven.

In verband met het Corona-virus is het aanstaande concert van het Rotterdams Barok Ensemble op zaterdag 18 april 2020 GEANNULEERD en verplaatst naar zaterdag 12 september 2020. Wij voeren dan twee requiems uit: Het Requiem van Gabriel Fauré en dat van Maurice Duruflé. Wellicht zijn ze bij u bekend in de versie met orkest of orgel maar wij gaan ze uitvoeren met bandoneon en een klein orkest.

Het bestellen van kaarten voor dit concert via onze website zal zoals gebruikelijk tijdig voor aanvang van het concert mogelijk zijn.

Het Rotterdams Barok Ensemble gaat een nieuwe versie uitvoeren van het Requiem van Duruflé in een bewerking van bandoneonist Martin de Ruiter, artistiek leider van het Septeto Capital. Reeds in 2011 maakt de Ruiter een succesvolle bewerking van het Requiem van Fauré. De orkestratie van Fauré zette hij in een bezetting waarbij bandoneon, strijkersensemble en piano het koor begeleiden. Nu gaat de Ruiter de uitdaging aan om ditzelfde te doen bij het Requiem van Duruflé. Een bijzonder project dat op 18 april te horen zal zijn in de Pelgrimvaderskerk te Rotterdam door het Rotterdams Barok Ensemble o.l.v. Benjamin Bakker. Met begeleiding van Septeto Capital.

http://www.martinderuiter.com/

Wilt u op de hoogte blijven van onze concerten schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief op de Welkom pagina [Home] van deze site.

Hieronder worden muziekfragmenten en affiches van het eerstvolgende concert (links) en van voorgaande concertprogramma’s weergegeven.
Door op de film-links onderaan op deze pagina of op de homepagina rechts onderaan op de YouTube link te klikken, krijgt u fragmenten uit eerdere concerten te horen.